Ebben az évben először volt az, hogy én csináltam itthon a családnak az ünnepi ebédet! Jól sikerült, a hangulat jó volt, a kaják is finomak voltak, remélem!:)
Csináltam fácánlevest, csirkét Marengo módra, valamint tejszínes-gombás-rozmaringos csirkemellragut!
Csirke Marengo módra:
5 db csirke, só, liszt 10 dkg, zsír 20 dkg, vaj 10 dkg, olaj 1 dl, vöröshagyma, fokhagyma, gomba 40 dkg, olivabogyó, bors, fehérbor 3 dl, paradicsompüré 30 dkg, 2 csomó petrezselyem
A csirkét besóztam, lisztbe forgattam és zsírban elősütöttem. Zsírjából vajas pecsenyelevet készítettem. Egy fej finomra vágott vöröshagymát pirítottam, hozzáadtam a kockákra vágott gombát, a paradicsompürét, sóztam, borsoztam, lassan pároltam, majd hozzáadtam 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, finomra vágott petrezselymet. Felöntöttem a fehérborral, hozzáadtam a vajas pecsenyelevet, az olivabogyót. A csirkét tepsibe tettem, ráöntöttem a ragut, majd lassan készre sütöttem!
Rozmaringos csirkeragu tejszínesen:
1 kg csirkemell, gomba 60 dkg, rozmaring, fehérbors, só, olaj 1 dl, tejszín 4 dl, petrezselyem 1 csomó, liszt 1 evőkanál
A csirkét csíkokra vágtam, hirtelen megpirítottam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a rozmaringot. A gombát cikkekre vágtam, ezt is hozzáadtam a csirkéhez és a finomra vágott petrezselymet is. Lisztszórással sűrítettem, tejszínnel készre pároltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése