Persze az ünnepi ebédhez nem maradhatott el egy kis sütemény is! Valami gyorsat akartam, ezért a fahéjas csokikockákat választottam! Nem azért sötétebb a belseje, mert nem sült meg, hanem így az igazi, ha belül még egy kicsit krémes!:) Így nem lesz száraz később sem, hanem puha és omlós!:)
A receptet a mindmegette.hu-n találtam!
20 dkg étcsokoládé, 16 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 20 dkg vaj, 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj
A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A lisztet összekeverjük a kakaóval. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit.
Vízfürdőbe állítjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. A csokoládés masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz, de a belseje még puha. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Én úgy mondom omlosz:O :)
VálaszTörlés