2012. november 27., kedd

Kedvesem kedvence


Azelőtt még sosem mertem paradicsomos húsgombócot készíteni, de mivel ez Gergő kedvence, így muszáj volt egyszer megpróbálkozni, hogy a kedvében járjak:) Első próbálkozásra szerintem nem is lett rossz.

Fél csészényi rizst majdnem teljesen megfőztem. Fél kg darálthúst megsóztam, megborsoztam, hozzáadtam egy tojást, majd a megfőzött rizst. Ha túl puha, akkor keverhetünk bele egy kis zsemlemorzsát, vagy réteslisztet.
Bő forró vízbe kifőztem a gombócokat, melyet vizes kézzel formáztam. A vízbe beletettem egy felnegyedelt tv paprikát. Egy nagy dobozos paradicsomsűrítményt olajon picit felmelegítettem, tettem hozzá egy kevés lisztet, majd  felöntöttem azzal a vízzel, amibe a gombócok főttek. A paprikát kivehetjük belőle. Ezt a paradicsommártást felforraltam, sóztam, borsoztam, ízlés szerint cukroztam. A köret nálam főtt burgonya :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése