Recept:
Tészta:
2 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 2 evőkanál sütőpor
Krém:
20 dkg Rama, 10 dkg étcsoki, 4 evőkanál cukor, 1 csomag csokipudingpor, 3 dl tej, meggy szemek.
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet.
Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon,
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük.
A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük.
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük.
Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése