2010. január 29., péntek

Lúdláb torta

Ez az első lúdláb tortám! És az első piskóta sütésem többek közt! De nagyon jól sikerült szerintem! Kíváncsi vagyok az íze milyen, de majd Hajni elmeséli nekem, mivel ő kért meg hogy csináljak a férje szülinapjára!:)

Recept:

Tészta:
2 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 2 evőkanál sütőpor

Krém:
20 dkg Rama, 10 dkg étcsoki, 4 evőkanál cukor, 1 csomag csokipudingpor, 3 dl tej, meggy szemek.

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet.

Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon, 180 °C fokon, kb. 20 perc alatt kisütjük.

A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük.

A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük.

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük.

Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése